Elektronische prijsetiketten

In 2019 schakelen we winkel per winkel over op elektronische prijsetiketten. Die zullen dezelfde informatie vermelden als de papieren etiketten. Bovendien hebben ze heel wat voordelen voor onze medewerkers en voor het milieu. En door de besparing op papier en transportkosten kunnen we meer investeren in de laagste prijzen. Je leest er meer over hieronder.
 


Je vertrouwde prijsetiketten, nu digitaal

De elektronische etiketten geven dezelfde informatie als de papieren etiketten: onze zwarte prijzen zijn zoals altijd de laagste prijzen. Tijdelijk verlaagde of ‘Rode’ Prijzen kleuren echt rood. Ook de prijs per kg, liter of dosis wordt getoond. En als er een korting is, verschijnt die samen met de verrekende prijs.
 
De elektronische prijsetiketten werden vooraf uitgebreid getest. Onze klanten gaven toen aan dat de nieuwe etiketten iets groter mochten zijn, zodat de prijzen beter leesbaar worden. Met die opmerking hebben we rekening gehouden. 
 
De nieuwe prijsetiketten zijn bovendien uitgerust met de NFC-technologie (Near Field Communication). Dat is een systeem waarmee we contactloos kunnen communiceren tussen twee toestellen die zich dicht bij elkaar bevinden. Zo kunnen we in de toekomst contactloos productinformatie uitwisselen met andere toestellen, bv. met een smartphone.


Efficiënter werken

Bij Colruyt volgen we continu de prijzen op bij de concurrentie om de laagste prijzen te kunnen bieden. Dat zorgt regelmatig voor wijzigingen van prijzen en dus nieuwe prijsetiketten in de winkel. Dankzij de digitale prijsetiketten moeten we die nieuwe etiketten niet meer manueel in de rekken plaatsen. Zo hebben de medewerkers in de winkel meer tijd voor hun kerntaken, zoals producten uitzetten voor opening.

Bovendien kunnen we met de elektronische prijsetiketten nog sneller reageren op onverwachte prijsaanpassingen bij andere winkels.


Duurzamer en milieuvriendelijker

Bij papieren etiketten worden de nieuwe prijzen geprint op papier en naar de winkel opgestuurd. Met digitale etiketten besparen we veel papier (75 miljoen geprinte etiketten per jaar) en transport.
 
Digitale prijsetiketten zijn ook heel energie-efficiënt en verbruiken alleen stroom wanneer de prijs wordt aangepast. Defecte prijsetiketten worden gerecycleerd via Recupel, dat afgedankte elektrotoestellen inzamelt en verwerkt.


Hoe verloopt de omschakeling?

De omschakeling neemt ongeveer 1 week per winkel in beslag. Tijdens die week blijft de winkel open en blijven de prijzen zichtbaar. Om een prijsetiket te vervangen hebben onze medewerkers maar enkele minuten nodig. Zo zorgen we ervoor dat ook tijdens de omschakeling de prijzen van de producten zichtbaar blijven.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top