Hoe doen we dat?

Dagelijks noteren we prijzen in andere winkels

In onze winkels zijn alle prijzen de laagste. Daarvoor vergelijken we de prijzen van onze producten met de prijzen van identieke producten of producten met een vergelijkbare kwaliteit in de andere grote winkels in jouw streek.

Elke dag noteren 62 van onze medewerkers meer dan 62.000 prijzen in de andere grote winkels, verspreid over het hele land.

Prijzen vergelijken in de hoofdzetel in Halle

In ons Service Center Prijs in Halle, gaan ze met deze prijzen aan de slag. De prijszetters vergelijken per product de prijzen van de andere winkels met de onze. En met behulp van de nodige softwareprogramma’s volgen ze alle prijsschommelingen op. Als een product ergens anders toch goedkoper is, dan passen zij de prijs meteen aan in de omliggende Colruyt-winkels.

  • Gelijkaardige producten 
    We vergelijken altijd de prijzen van dezelfde of gelijkaardige producten. Een potlood met gom vergelijken we bijvoorbeeld niet met een potlood zonder gom.
  • Dezelfde formaten 
    Verschillende formaten rekenen we om naar de prijs per kilogram, liter, meter of stuk.
  • Dezelfde merklaag 
    We vergelijken de prijzen van de producten ook binnen hun merklaag: nationale merken met dezelfde nationale merken in andere winkels, ons huismerk Boni Selection met het huismerk van een andere supermarkt en onze eersteprijsproducten van Everyday met die in andere winkels.

Ook promoties van andere winkels: alle promoties onder één dak

Niet nodig om onze prijzen te vergelijken met die in folders van andere winkels: dat doen wij voor jou! Onze medewerkers van het Service Center Prijs pluizen systematisch alle promotiefolders van de andere winkels uit. Ook tijdelijke promoprijzen in de krant, 2 + 1 gratis …

Al die promoties geven we in de computer in, die ze vergelijkt met de Colruyt-prijzen en kortingen. Indien nodig verlagen we onze prijs.

Bij Colruyt vind je dus alle promoties van alle andere winkels onder één dak. Een prijs die op die manier verlaagd werd, herken je in de winkel makkelijk aan de melding 'reactie promo concurrent’ op het prijsetiket.

Een voorbeeld van hoe we dat doen? Klik dan hier.

 

Etikettenprinter

Lastminute-promoties van anderen: daar profiteer je onmiddellijk van

Dankzij een snelprinter in elke Colruyt-winkel kunnen we op elk moment van de dag nieuwe prijsetiketten afdrukken, bv. om te reageren op een lastminute-promotie bij de concurrentie, aangekondigd in de krant, op de radio, op tv ...

Ons Service Center Prijs stuurt de nieuwe gegevens online door naar de winkels. Het nieuwe prijsetiket wordt ter plaatse afgedrukt en bij het product in de rekken geplaatst.
 

Ergens een lagere prijs gezien? Laat het ons weten!

Als je toch ergens een lagere prijs ziet, kan je dat doorgeven via onze Rode Telefoon: bel 02 345 2345 of vul dit formulier in. Er kan namelijk altijd wel eentje door de mazen van het net glippen. Op zo’n moment danken we de laagste prijs echt aan onze klanten. En dat is uniek.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top