Belgisch rundvlees van uitstekende kwaliteit

Bij Colruyt vind je altijd mals en sappig rundvlees van uitstekende kwaliteit. Het vlees wordt drie keer manueel gecontroleerd: door onze aankoper in het slachthuis, door de versnijders in onze vleescentrale en ten slotte door je beenhouwer in de winkel. Speciale wensen? Onze beenhouwers snijden het met plezier zoals jij het wilt en geven je graag handige tips.


Alleen het beste vlees

In het slachthuis keurt onze aankoper Jurgen zelf elk karkas. Hij selecteert alleen de beste kwartieren op basis van de kleur van het vlees, de structuur van de vezel … “Het Belgisch witblauw is het vleesras bij uitstek”, zegt Jurgen. “Wij verkiezen jonge runderen omdat ze heel gespierd zijn en een dun laagje vet hebben. Het vlees heeft een mooie rode kleur en fijne vezels, waardoor het lekker mals en sappig is.

Met respect voor dieren

Het welzijn van de dieren komt bij onze lokale kwekers op de eerste plaats. Net als bij Jurgen: “Dieren goed behandelen heeft echt wel invloed op de kwaliteit van het vlees. Dagelijks vers stro leggen, de stallen goed verluchten, aangepaste voeding … Het lijken eenvoudige dingen, maar ze zorgen er wel voor dat er een extra smaakvol stuk rundvlees op je bord belandt.

Ter plaatse versneden = kwaliteit gegarandeerd

In onze vleesverwerkende centrale gebeuren verschillende kwaliteitscontroles om zeker te zijn dat ons lastenboek strikt werd nageleefd. Daarna ontbenen vakmannen de kwartieren en versnijden ze in grote stukken. Die worden dan meteen in speciale, gekoelde vrachtwagens voor vlees naar de winkels vervoerd.

Ervaren beenhouwers

In de Colruyt-beenhouwerijen werken gediplomeerde beenhouwers die perfect weten welk stukje rundvlees het meest geschikt is voor bv. stoofvlees of een rosbief. Ook hier gebeuren voor het versnijden kwaliteitscontroles: zo belanden alleen de beste stukken rundvlees in de koeltoog van je beenhouwerij.

Persoonlijke service

Heb je een specifieke hoeveelheid nodig? Dan maakt je beenhouwer dat met plezier klaar terwijl jij je andere boodschappen doet. De baktijd van een dunne lende weten of hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor je barbecue? Ook dan staat hij altijd voor je klaar met tips of extra informatie.

Belgisch rundvlees met Rode Prijzen

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top