Glutenvrij

Wat is gluten?

Gluten is een eiwit dat in veel granen zit, zoals tarwe, rogge, spelt en gerst. Het zorgt ervoor dat de structuur van deeg stevig genoeg is en dat het deeg goed rijst. Het eiwit komt niet alleen voor in brood of gebak, maar ook in producten met een glutenbevattend bindmiddel, zoals soep, saus of ijs.
 

Glutenvrije producten bij Colruyt

Een product is glutenvrij als het minder dan 20 ppm (parts per million) gluten bevat. Bij Colruyt hanteren we strenge regels om contaminatie te vermijden. Zo moeten producten die niet hermetisch gesloten zijn, zoals glutenvrij brood, op het bovenste schap staan.
 

Gluten vermeld op de verpakking

Volgens de wetgeving op de allergenen is het verplicht om op de ingrediëntenlijst duidelijk te vermelden welk ingrediënt allergenen bevat, zoals ‘tarwe (gluten)’. Op de verpakkingen van onze eigen merken (Boni Selection, Everyday) vermelden we ook mogelijke sporen van gluten.
 

Boni Selection No gluten

In samenwerking met klanten ontwikkelde Boni Selection het glutenvrije assortiment No gluten. Daarin vind je basisproducten zoals brood en pasta. Maar evengoed koekjes, granola en kant-en-klare maaltijden. Waar mogelijk zijn de No gluten-producten ook lactosevrij. Je herkent het assortiment makkelijk aan de specifieke verpakking en aan het officiële glutenvrij-logo.
 

 
glutenvrij

 

Eigen glutenvrij icoon

glutenvrij


Colruyt ontwikkelde zelf ook een glutenvrij icoon. Daarmee duiden we aan welke producten geen gluten bevatten.

MyColruyt-app: stel je glutenvrij profiel in

mycolruyt_app

DOWNLOAD ONMIDDELIJK DE APP

App Store
Google Play
 

In de MyColruyt-app zie je makkelijk welke producten en recepten voor jou geschikt zijn. Ga in de app naar je profiel en duid bij ‘Mijn voorkeuren’ de optie ‘Glutenvrij’ aan. Er verschijnt een groene duim bij de geschikte producten en recepten. En in één tik zet je die producten  op je digitale boodschappenlijstje.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top