Halal

Wat is halal?

Er bestaat geen eenduidige en exclusieve definitie van halal. Als instrument voor onze klanten hanteren we een eigen definitie die past binnen ons beleid. Omwille van ons groepsprincipe rond dierenwelzijn is vlees daar niet in opgenomen. We zien halal dus als vegetarisch (veggie) én zonder alcohol.

Halal = vegetarisch (veggie) + alcoholvrij

Halal bij Colruyt

In navolging van ons groepsprincipe werkt Colruyt uitsluitend met producten van verdoofd geslachte dieren. Daarnaast kunnen en willen we andere culturele vereisten niet integreren in het productieproces. We verkopen dus geen vers halalvlees of charcuterie van eigen merken (Boni Selection, Everyday). Daarom nemen we vegetarisch op in onze definitie.

Vegetarisch

Halalproducten bevatten geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, weekdieren of insecten, en ook geen bijproducten van dieren, zoals dierlijk stremsel en gelatine. Die worden vaak gebruikt in snoepgoed, of in minder voor de hand liggende producten die ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten.
 
Er zijn ook nog een aantal E-nummers van dierlijke oorsprong. Die mogen niet in vegetarische producten zitten. Het gaat om E120, E542, E640, E904, E920, E921 en E1000. Bij nog heel wat andere E-nummers vragen we bij onze leveranciers na of de oorsprong dierlijk of plantaardig is. Zo kunnen we met zekerheid aangeven of een product al dan niet geschikt is voor jou.

Alcoholvrij

Voor ons bevatten halalproducten geen alcohol of resten van alcohol. Azijn kan een uitzondering zijn, die afhangt van persoonlijke voorkeur.

Halal in de app

In een eerste stap kan je halalproducten terugvinden via de MyColruyt-app. Bij je persoonlijke profiel bestaat er naast de voorkeur veggie, vegan en zonder alcohol ook een ‘halal’-voorkeur. Dat is een samenstelling van de voorkeuren veggie en alcoholvrij (met mogelijkheid tot uitzondering van azijn).

MyColruyt: stel je halal profiel in


mycolruyt_app

DOWNLOAD ONMIDDELIJK DE APP

App Store
Google Play
 

In de MyColruyt-app zie je makkelijk welke producten voor jou geschikt zijn. Ga in de app naar je profiel en duid bij ‘Mijn voorkeuren’ de optie ‘Halal’ aan. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je verder verfijnen op azijn. Er verschijnt een groene duim bij de producten naar jouw voorkeur. In één tik zet je ze op je digitale boodschappenlijstje. Dat is handig en efficiënt.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top