Belgische aardappelen van lokale telers

Colruyt werkt nauw samen met 16 lokale Belgische aardappeltelers. Met dit partnerschap streven we samen naar een nog stabielere kwaliteit van de aardappelen. Daarnaast verlengen we ook het Belgische aardappelseizoen, waardoor we minder aardappelen uit het buitenland hoeven te importeren. Zo verhogen we de duurzaamheid van het transport en de teelt.

Lokaal vakmanschap

Bij Colruyt geloven we sterk in het vakmanschap van Belgische telers. In 2018 breidden we onze samenwerking uit van 9 naar 16 lokale telers. Teler Philippe Brion uit Tourinnes-Saint-Lambert werkt nu voor het tweede jaar op rij samen met Colruyt. “Het is heel motiverend dat ik aan mijn vrienden kan zeggen dat ze mijn aardappelen bij een Colruyt of OKay in de buurt kunnen vinden. Daar ben ik best trots op.

Teler Philippe: “Ik ben er trots op dat vrienden mijn aardappelen bij een Colruyt in de buurt kunnen vinden.

Constante kwaliteit garanderen

Onze aankopers en de telers wisselen vakkennis uit en bouwen zo een duurzame vertrouwensrelatie op. Dat komt de kwaliteit van de aardappelen alleen maar ten goede. “Ook tijdens de voorbije periode van extreme droogte bleef onze band intact. Ik durf zelfs te zeggen dat ze nu sterker is dan ooit.

Aankoper Marc: “De extreem droge zomer heeft de vertrouwensrelatie alleen maar sterker gemaakt.”

Langer genieten

Door samen te werken met lokale telers verlengen we het Belgische aardappelseizoen. Zo kunnen al onze klanten langer genieten van kwaliteitsvolle aardappelen van eigen bodem.

Minder transport

Omdat we het Belgische aardappelseizoen verlengen, moeten we minder aardappelen uit het buitenland importeren. Zo is er minder transport nodig en verlagen we onze CO2-uitstoot.
 

 

Deze twee aardappelproducten zijn het resultaat van dit project:

Everyday
bloemige bewaaraardappelen
5 kg

Boni Selection
Friet- en pureeaardappelen
5 kg

Met onze focus op Belgische producten dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.
 

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top