Aardappel gevuld met ratatouille

Vegetarisch meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vastkokende aardappelen 4
  • tomaten 2
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 5
  • groene paprika's 0.5
  • courgettes 0.5
  • aubergines 0.5
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • grof zout met kruiden voor groenten 100 g
  • Provençaalse kruiden 0.5 koffiel.
  • paprikapoeder 0.25 koffiel.
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
  2. - Snij de courgette, aubergine en tomaten in blokjes.
  3. - Snij de olijven in ringetjes.
  4. - Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn.
Bereiding (20 min. + 1 u in de oven vooraf + 20 min. op het moment zelf)
  1. Prik met een vork enkele keren in de ongeschilde aardappelen. Verdeel het grof zout in een ovenschotel en leg er de aardappelen op. Schuif gedurende 1 u in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat de aardappelen afkoelen.
  2. Bereid ondertussen de ratatouille: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan, voeg de fijngesnipperde sjalot en knoflook en de blokjes paprika, courgette, aubergine en tomaten toe en laat even stoven. Meng er de olijven onder en kruid met de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Snij een hoedje van de aardappelen en hol ze voor de helft uit. Kruid met peper en zout.
  4. Strijk 4 grote vellen aluminium­folie in met telkens 1/2 eetl. olijfolie. Leg er de uitgeholde aardappel in en vul op met de ratatouille. Zet het aardappeldekseltje er terug op. Vouw de papillot dicht.
  5. Bak de aardappelpapillotten gedurende 15 à 20 min. op de barbecue.
Afwerking

Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kCal
Koolhydraten 10.1 g
Proteins 2.5 g
Fat 8.3 g
Tip

Een klassieker
Aardappelen in de schil zijn terecht een klassieker op een barbecuefeest. Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 25 à 30 min. gaar in kokend water. Giet af en wikkel de gekookte aardappelen in aluminiumfolie. Verwarm 5 à 10 min. op de grill of tussen de kolen. Dien op met een schijfje kruidenboter of een lepel zure room die u kruidt met peper, zout en versgesnipperde tuinkruiden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER