Aardappelgratin met krab en boontjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardappelen 600 g
  • sjalotten 2
  • lichte room 2.5 dl
  • boter 3 eetl.
  • extra fijne, hele prinsessenbonen ( bokaal) 660 g
  • King krab (blik) 380 g
  • paneermeel 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Spoel de prinsessenbonen onder koud water en laat uitlekken.
  3. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  4. - Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (25 min. + 20 à 25 min. in de oven)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met 2 eetl. boter. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  2. 2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten enkele min. glazig.
  3. 3 Voeg de uitgelekte prinsessenbonen toe en meng goed.
  4. 4 Voeg de lichte room en de cayennepeper toe en laat enkele min. lichtjes inkoken op een hoog vuur.
  5. 5 Voeg het krabvlees toe en laat al roerend even opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. 6 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. 7 Doe de krabmengeling in een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi bruin is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kCal
Koolhydraten 31.8 g
Vezels 16 g
Vetten 29.2 g
Tip

Serveer met een groen slaatje.

U kan deze ovenschotel ook klaarmaken met zalm uit blik. Of met verse zalmfilet die u eerst in stukken snijdt en toevoegt in stap 5. Zet de ovenschotel dan wel 30 min. in de voorverwarmde oven.

Baby eet mee.

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

Bereiding (30 min.)
1 Spoel 100 g prinsessenbonen onder koud water en laat uitlekken. Snij in fijne stukjes.
2 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes.
3 Kook de prinsessenbonen en de aardappel 20 min. Gaar in een bodempje water.
4 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER