Aardappelsalade met zalm

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte Atlantische zalmhaasjes (versmarkt) 200 g
  • slamix 200 g
  • dille (vers) 1 plantjes
  • krielaardappelen 500 g
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 100 g
  • zure room 125 ml
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
  3. - Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
  4. - Snij de slamix in reepjes.
  5. - Snipper de dille fijn en hou 4 takjes apart voor de afwerking.
  6. - Snij de zalmhaasjes eerst in 2 en dan in reepjes van ± 1/2 cm.
Bereiding (25 min. + afkoelen))
  1. 1 Kook de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, snij in schijfjes van 1 cm dik en laat afkoelen.
  2. 2 Meng intussen 4 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten met de balsamicoazijn en de zure room. Meng er de fijngesnipperde dille onder.
  3. 3 Verdeel de aardappelschijfjes en de reepjes zalm over de borden. Leg er de sla naast en besprenkel alles met de dressing.
Afwerking

Werk af met de halfgedroogde tomaten en een takje dille. Kruid met grof zeezout en zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kCal
Koolhydraten 27.1 g
Proteins 16 g
Fat 31.5 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+ 18 maand
Bereiding (25 min. + afkoelen)
1 Kook 100 g geschilde krielaardappelen 20 min. gaar
in ongezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes.
2 Snij intussen 40 g gerookt Atlantisch zalmhaasje, 25 g slamix en 20 g halfgedroogde tomaten in olie in kleine stukjes.
3 Meng 1 koffiel. olie uit de verpakking van de tomaten met 1 eetl. zure room, enkele druppels balsamicoazijn, 2 fijngesnipperde takjes dille en peper.
4 Meng alles onder elkaar.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER