Aardappelslaatje met selder en appel

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • krielaardappelen 500 g
  • witte selders 5 stengels
  • jonagoldappelen 2
  • citroensap 2 eetl.
  • platte peterselie 3 takjes
  • rode uien 1
  • mosterd 1 koffiel.
  • suiker 0.5 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (25 min.)
  2. - Kook de krielaardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pel en snij middendoor.
  3. - Snij de selder in blokjes van 1 cm.
  4. - Snij de appelen middendoor en snij in fijne halvemaantjes. Besprenkel met het citroensap.
  5. - Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.
  6. - Snij de peterselie grof.
Bereiding (5 min.)
  1. Meng de aardappelen met de stukjes appel, de selderblokjes en de rode ui in een kom.
  2. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de vinaigrette over het aardappelslaatje en meng er de peterselie onder.
Afwerking

Verdeel de salade over de borden en serveer bij een gegrild stuk gevogelte. U kan het ook als lunch eten: geef er dan een stukje brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kCal
Koolhydraten 32.5 g
Vezels 3.7 g
Vetten 10.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER