Aardbeiencoupe met speculaasijs

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • speculaasijs (diepvries) 8 bollen
  • frambozencoulis (diepvries) 300 g
  • aardbeien 500 g
  • citroensap 2 eetl.
  • cigarettes (fijne koekjes) 4
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Hou 4 aardbeien opzij voor de versiering en snij de rest van de aardbeien in 4.
  2. - Laat de frambozencoulis ontdooien en meng met het citroensap. Schep voorzichtig de aardbeienstukjes door de coulis en laat 2 u trekken.
Bereiding (voorbereiding ± 2 u vooraf + 5 min. op het moment zelf)
  1. Verdeel 3/4 van de aardbeienstukjes met coulis over 4 ijscoupes. Schep er de bollen ijs op. Lepel er de rest van de aardbeienstukjes over.
Afwerking

Versier elke coupe met een hele aardbei en een koekje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kCal
Koolhydraten 51.5 g
Vezels 3.8 g
Vetten 7 g
Tip

- Bij deze eenvoudige en lekkere coupe kan u ook honingkoekjes serveren (zie recept ‘IJscoupe met honingkoekje’)
- Voor de liefhebbers: klop 1 dl slagroom met 1 eetl. bloemsuiker stijf en versier er de aardbeiencoupe mee.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER