Aardpeersoep met gegratineerde walnotenbroodjes

Vegetarisch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardperen 500 g
  • preiwitten 1
  • citroensap 1 eetl.
  • platte peterselie 2 takjes
  • geraspte kaas 500 g
  • voorgebakken witte stokbroodjes 1
  • walnootpitten 2 eetl.
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • laurier 2 blaadjes
  • zwarte peper (molen)
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij het preiwit in fijne ringen.
  3. - Boen de aardperen schoon en snij in gelijke stukken.
  4. - Snipper de platte peterselie fijn.
  5. - Hak de noten fijn en meng met de geraspte kaas en de fijngesnipperde platte peterselie.
  6. - Snij het stokbroodje in 12 gelijke stukken en beleg met de kaasnotenmengeling.
Bereiding (20 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. (niet laten kleuren). Voeg de stukken aardpeer en de laurierblaadjes toe, en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken.
  3. Haal de laurierblaadjes uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.
  4. Zet de sneetjes stokbrood 2 min. onder de ovengrill.
  5. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met het citroensap en versgemalen zwarte peper.
Afwerking

Werk elk bord soep af met de gekruide olijfolie en leg er 1 sneetje stokbrood in. Serveer de rest van het stokbrood apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kCal
Koolhydraten 39.1 g
Proteins 11 g
Fat 17.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER