Amandel-appeltaart

Dessert minder dan 60 min. 8 stukken

Ingrediënten

  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • appelen 2
  • boter 125 g
  • eieren 2
  • amandelpoeder 125 g
  • suiker 75 g
  • bloem 1 eetl.
  • abrikozenconfituur 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de appelen en snij ze in fijne halvemaantjes.
Bereiding (10 min. + 45 min. in de oven)
  1. 1 Smelt de boter. Mix met de suiker en de eieren. Voeg beetje bij beetje het amandelpoeder en de bloem toe.
  2. 2 Leg 1 vel uitgerold bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
  3. 3 Overgiet met de botermengeling.
  4. 4 Schik de appelen dakpansgewijs van het midden naar de rand van de taart toe.
  5. 5 Schuif de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 45 min.
  6. 6 Verwarm de abrikozenconfituur en verdeel over de appelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kCal
Koolhydraten 32.7 g
Vezels 6.8 g
Vetten 28.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER