Amandelomelet met bieslookmozzarella

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • witte broden 4 sneden
  • gazpacho 5 dl
  • eieren 6
  • eiwitten 1
  • minimozzarellabolletjes 250 g
  • boter 1 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • bieslook (vers) 1 plantjes
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Klop de 6 eieren los met de balsamicoazijn, een snuifje zout en 1 eetl. water.
  2. - Rooster de amandelschilfers zonder vetstof lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag.
  3. - Snipper het bieslook fijn.
Bereiding (15 min.)
  1. Laat de boter smelten in een grote pan en giet er de losgeklopte eieren in. Bestrooi meteen met amandelschilfers en laat de omelet op een zacht vuurtje stollen.
  2. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwijder intussen de korsten van het brood en snij in gelijke rechthoeken.
  3. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en snij in twee.
  4. Klop het eiwit los en haal er de halve mozzarellabolletjes door. Wentel daarna helemaal door de bieslooksnippers.
Afwerking

Snij de omelet ook in rechthoeken en schik op elk rechthoekje brood een stuk omelet. Verdeel er de gepaneerde mozzarellabolletjes over en kruid met versgemalen peper. Giet vlak voor het serveren de koele gazpacho rond het brood, dat het zal opslorpen. Giet er nog wat extra bij als sausje. Besprenkel het gerecht met balsamicoazijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kCal
Koolhydraten 14.4 g
Vezels 22.2 g
Vetten 24.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER