Appelcake met honing

Dessert meer dan 60 min. 10 stukken

Ingrediënten

  • appelen 2
  • eieren 4
  • boter (op kamertemperatuur) 200 g
  • bloem 250 g
  • lichtbruine suiker 150 g
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • kaneel 1 koffiel.
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Schil de appelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
Bereiding (1 u. 10 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Mix de boter en de lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
  3. 3 Zeef er de bloem over en voeg het kaneelpoeder, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Meng goed.
  4. 4 Meng de stukjes appel onder het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in.
  5. 5 Zet de cake 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
  6. 6 Laat eerst 10 min. afkoelen in de vorm en leg daarna op een rooster. Prik enkele gaatjes in de cake met een breinaald en lepel er de vloeibare honing over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kCal
Koolhydraten 39.6 g
Proteins 5.9 g
Fat 18.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER