Appelcrumble met frambozen en dadels

Dessert minder dan 60 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • appelen 3
  • boter 100 g
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • frambozen 100 g
  • ontpitte dadels 10
  • patisseriebloem 90 g
  • havermout 75 g
  • fijne suiker 50 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Snij de dadels in fijne reepjes.
  3. - Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.
Bereiding (10 min. + 30 à 40 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
  3. 3 Roer de stukjes appel, de frambozen, de reepjes dadel en de bruine suiker onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.
  4. 4 Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.
  5. 5 Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kCal
Koolhydraten 47.6 g
Vezels 4.4 g
Vetten 18.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER