Appelrijstpap met saffraan en abrikozencoulis

Dessert minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u glutenvrij eet
  • dessertrijst 150 g
  • abrikozen 200 g
  • appelen 2
  • gedroogde abrikozen 4
  • rietsuiker 100 g
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • melk 6 dl
  • room 1 dl
  • eidooiers 3
  • boter 1 koffiel.
  • capsules saffraan 0.25
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak ze 10 min. in 1 koffiel. boter en laat afkoelen.
  2. - Snij de gedroogde abrikozen in heel fijne reepjes.
  3. - Snij de verse abrikozen in kleine stukjes en mix ze fijn tot abrikozencoulis. Buiten het seizoen mixt u abrikozencompote tot coulis.
Bereiding (30 min. + 2 u opstijven in de koelkast)
  1. Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker, de 1/4 capsule saffraan en een snuifje zout.
  2. Voeg de dessertrijst toe en laat afgedekt 25 min. koken op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur.
  3. Voeg de rietsuiker toe en schep om. Voeg de appelblokjes, de room en de eidooiers toe en roer goed door.
  4. Verdeel de rijstpap over individuele schaaltjes en laat 2 u dikken in de koelkast.
Afwerking

Giet net voor het opdienen een dun laagje abrikozencoulis over de appelrijstpap en bestrooi met wat reepjes gedroogde abrikozen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kCal
Koolhydraten 52.6 g
Vezels 7.7 g
Vetten 10.5 g
Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.
Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).
Kooktips
- Maak de rijstpap zonder de appeltjes en abrikozen en gebruik die als vulling voor een rijsttaart. Als deeg kan u het voorgerolde taartdeeg uit de versmarkt gebruiken.
- U kan de appelrijstpap gerust al een dag voordien maken. Probeer ook eens de variant met peer en kriekencoulis.
- Heeft u de rijstpap liever iets minder vol en romig, vervang de room dan door 1 dl melk.
- Voor een luchtigere rijstpap: klop 1 à 2 eiwitten stijf en spatel ze er voorzichtig onder.

Rijstpap in de microgolfoven:
- Verwarm de melk met de room 5 min. op volle kracht.
- Strooi er de dessertrijst in en zet 40 min. op 1/4 kracht, tot de melk bijna volledig door de rijst is opgenomen.
- Werk af met de rietsuiker, de vanillesuiker, de eidooiers en de saffraan.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER