Appeltiramisu

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mascarpone 250 g
  • eieren 2
  • amandelschilfers 5 eetl.
  • madeirakoekjes 100 g
  • suiker 3 eetl.
  • citroenthee 1 zakjes
  • lindethee 1 zakjes
  • Voor de appelmoes:
  • jonagoldappelen 2
  • suiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.
  2. - Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en breek ze in fijne stukjes met de vingers.
  3. - Snij de appelen in 4 en schil ze. Snij in dunne plakjes.
Bereiding (20 min., de dag voordien)
  1. Maak de appelmoes: breng 1 dl water aan de kook in een steelpan. Voeg de appelschijfjes en 1 eetl. suiker toe. Laat 10 min. sudderen. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Laat de theezakjes 5 min. samen trekken in 1 dl heet water. Laat afkoelen.
  3. Klop ondertussen de eidooiers en 3 eetl. suiker tot een witte massa. Roer er de mascarpone onder.
  4. Klop de eiwitten stijf met de mixer (u moet de kom kunnen omdraaien). Roer voorzichtig onder het mascarponemengsel met een houten lepel.
  5. Bedek de bodem van een langwerpige schotel (± 14 cm bij 22 cm) met 2 lagen madeirakoekjes (leg de koekjes van de onderste laag met de platte kant naar onderen, de koekjes van de bovenste laag met de platte kant naar boven).
  6. Lepel ± 1/2 dl koude thee over de koekjes, zodat ze doordrongen zijn (er mag geen vocht in de schotel staan). Schep de appelmoes over de koekjes en verdeel er het mascarponemengsel gelijkmatig over. Laat minstens 1 nachtje opstijven in de koelkast.
Afwerking

Strooi de geroosterde amandelschilfers over de appeltiramisu en dien op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kCal
Koolhydraten 47.8 g
Vezels 10.9 g
Vetten 36.3 g
Tip

Maak er een feestelijk dessert van door het te serveren op rechthoekige borden of in kleine potjes.
Garneer met plakjes gekaramelliseerde appel in waaiervorm en enkele verse frambozen en aardbeien.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER