Ardens gebraad met duo van gegrilde sla

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • Ardens gebraad (beenhouwerij) 1 kg
  • Romeinse slaharten 6
  • kroppen radicchio 1
  • rozemarijn (vers) 0.25 plantjes
  • krielaardappelen 1.2 kg
  • knoflook 2 teentjes
  • parmezaan (blok) 50 g
  • boter 1 eetl.
  • balsamicocrème 8 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • fleur de sel
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de radicchio eerst in 2 en daarna elke helft nog eens in 4.
  3. - Snij de Romeinse slaharten in 2.
  4. - Snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
  5. - Snipper het knoflook fijn en meng met 4 eetl. olijfolie.
  6. - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
  7. - Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
  8. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5min. + 1 u. in de oven)
  1. 1 Smelt de boter in een pan en bak het gebraad aan alle
  2. kanten goudbruin. Leg samen met de krielaardappelen in een ovenschaal en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de rozemarijn, zwarte peper en zout. Bak ± 1 u. in de
  3. voorverwarmde oven.
  4. 2 Verhit een grillpan zonder vetstof, enkele minuten voor het vlees gaar is. Bestrijk de Romeinse slaharten en de radicchio met de knoflookolie en gril ze 2 min. aan elke kant in de grillpan. Kruid goed met zwarte peper en fleur de sel.
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en werk de gegrilde sla af met
de balsamicocrème en de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kCal
Koolhydraten 46.2 g
Vezels 45.5 g
Vetten 17 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER