Ardens gebraad met erwten en peultjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • Ardens gebraad (beenhouwerij) 1 kg
  • erwten (diepvries) 600 g
  • peultjes (diepvries) 500 g
  • dille (vers) 1 plantjes
  • boter 2 eetl.
  • room 1.5 dl
  • Malheur 10° (speciaalbier) 33 cl
  • kalfsfond (bokaal) 2 dl
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de dille grof.
Bereiding (1 u.)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
  2. Giet het bier en de kalfsfond er langs de rand van de kookpot bij en dek af. Laat 45 min. sudderen.
  3. Stoom ondertussen de diepgevroren erwten en de peultjes gaar gedurende 15 min. in een andere kookpot.
  4. Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Voeg de room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Bind eventueel nog wat met instantsausbinder.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de gestoomde erwten en peultjes en de grof gesnipperde dille onder.
Afwerking

Snij het gebraad in sneetjes van 1 cm dik en verdeel over de borden samen met de groenten. Lepel er wat saus over en serveer met gekookte tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kCal
Koolhydraten 16 g
Vezels 47.7 g
Vetten 19.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER