Ardense vinken met tomaten en boontjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • blinde vinken 4
  • prinsessenbonen (diepvries) 400 g
  • tomaten 8
  • krielaardappelen 500 g
  • lente-uitjes 5
  • sjalotten 2
  • olijfolie 2 eetl.
  • rodewijnazijn 2 eetl.
  • klontjes rietsuiker 1
  • tijm (vers) 5 takjes
  • basilicum 0.5 plantjes
  • basilicum (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
  2. - Snij de tomaten in stukjes.
  3. - Spoel de krielaardappelen.
  4. - Snipper de sjalotten en de basilicumblaadjes fijn.
Bereiding (40 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de diepgevroren Ardense vinken aan beide zijden gedurende 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg de sjalotten toe en laat 1 min. meebakken.
  2. Voeg de krielaardappelen toe, samen met de tomatenstukjes, de diepgevroren prinsessenbonen, de rietsuiker, het paprikapoeder, het blaadje laurier, de takjes tijm en het gedroogde basilicum. Overgiet met 2 dl water, dek af en laat 25 à 30 min. zachtjes sudderen.
  3. Voeg de jonge uitjes en 2 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met -peper en zout. Dek af en laat 5 min. sudderen.
Afwerking

Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kCal
Koolhydraten 32.3 g
Vezels 28.6 g
Vetten 32.2 g
Tip

Vervang de Ardense vinken gerust door blinde vinken (vers of diepvries). De kooktijd blijft ongeveer dezelfde.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER