Ardense wok

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Ardens gebraad (beenhouwerij) 600 g
  • broccolimix (diepvries) 600 g
  • kruidenkaas 4 eetl.
  • Palm (amberbier) 2 dl
  • sjalotten 1
  • olijfolie 3 eetl.
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de sjalot in ringen.
  2. - Snij het vlees in dobbelsteentjes (? 2 cm).
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit de wok en verhit er 2 eetl. olijfolie in. Laat het vlees even roerbakken, zodat het aan alle kanten mooi kleurt. Haal het uit de wok.
  2. Doe 1 eetl. olijfolie in de wok, voeg de sjalot en de diepgevroren broccolimix toe. Roerbak gedurende 2 min. Giet er de Palm bij en voeg de kruidenkaas toe. Zet de wok iets zachter en laat nog 5 min. stoven.
  3. Voeg het vlees opnieuw toe en kruid met peper en zout (opgelet, de kaas en het vlees zijn al lichtgezouten). Roer om en laat nog 2 min. roerbakken. Voeg indien nodig een beetje sausbinder toe.
Afwerking

Dien onmiddellijk op met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kCal
Koolhydraten 8.2 g
Vezels 49.1 g
Vetten 23.3 g
Tip

U kan dit gerecht evengoed op de 'klassieke' manier bereiden: snij het vlees in sneden en bak het ? 3 min. in de pan. De groentebereiding blijft dezelfde, in een aparte pan.

Andere bereidingstip
Spreid de diepgevroren groenten uit over een ovenschaal in plaats van ze in de wok te bereiden. Besprenkel ze met kruidenolie (bv. uit een bokaal fetakaas of van gemarineerde gedroogde tomaten) of gewone olijfolie, en kruid met Provençaalse of Italiaanse kruidenmix (molen, Topaz). Zet 10 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Lekker bij gepocheerde vis met pasta of primeuraardappelen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER