Artisjokdip

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • onbehandelde limoenen (bio) 1
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • gemarineerde artisjokharten 270 g
  • parmezaan (blok) 30 g
  • pijnboompitten 50 g
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de artisjokharten in 2.
  3. - Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou er enkele opzij voor de afwerking.
  4. - Rasp de parmezaan.
  5. - Rasp de limoenschil en pers de limoen.
  6. - Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hou er enkele opzij voor de afwerking.
Bereiding (5 min.)
  1. 1 Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. 2 Doe de dipsaus in een kommetje en werk af met de opzijgehouden pijnboompitten en peterselieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 229 kCal
Koolhydraten 2.7 g
Vezels 3.9 g
Vetten 22.1 g
Tip

Serveer bij reepjes geroosterd brood of grissini (Italiaanse soep stengels). Wikkel eventueel wat gedroogde ham rond de grissini. Ook lekker als beleg op een bruschetta of crostini.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER