Artisjoksalade met olijven

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 5 porties

Ingrediënten

  • artisjokharten (blik) 800 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 400 g
  • rode paprika's 0.5
  • knoflook 1 teentjes
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • basilicum (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de artisjokharten uitlekken en snij in 4.
  2. - Pers het knoflook
  3. - Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snij in kleine blokjes.
  4. - Laat de olijven uitlekken.
Bereiding (15 min.)
  1. Meng alle ingrediënten, verdeel over een ovenschotel en schuif 10 min. onder de grill. Roer na 5 min. eens om. Serveer lauw of koud.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 188 kCal
Koolhydraten 10.7 g
Vezels 3 g
Vetten 14.6 g
Tip

Liever zachte paprika? Kook dan eerst de rode paprika gedurende 5 min.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER