Asperges op z'n Vlaams

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • witte asperges 1 kg
  • citroenen 0.5
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • boter 100 g
  • eieren 3
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. - Kook de eieren 10 min. hard en pel ze.
  4. - Snipper de peterselie fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Schik de geschilde asperges in een grote en hoge kookpot met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
  2. 2 Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork in kan prikken. Schep ze
  3. voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
  4. 3 Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
  5. 4 Plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng er de fijngesnipperde peterselie en wat peper en zout onder.
  6. 5 Zet de borden 5 min. in de oven op 200 °C.
Afwerking

Schik de asperges op de voorverwarmde borden en giet er de gesmolten boter over. Bestrooi met het eiermengsel en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kCal
Koolhydraten 6.2 g
Vezels 6.9 g
Vetten 24 g
Tip

Lekker met een rolletje beenham of Ganda-ham, of met gerookte zalmsnippers.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER