Aspergesoep met oesterzwam en een vleugje maderawijn

minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • witte asperges 200 g
  • kippenbouillon 1 L
  • peper en zout
  • Voor de afwerking:
  • oesterzwammen 50 g
  • madera 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • bieslook (vers) 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Wrijf de oesterzwammen voorzichtig schoon met keukenpapier en snij ze in fijne reepjes.
  2. - Smelt de boter in een braadpan en stoof de reepjes oesterzwam gedurende 5 min. Roer
  3. regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  4. - Snij de punten van de asperges.
Bereiding (35 min.)
  1. Breng 1 L kippenbouillon aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 7 min. koken. Haal ze uit de bouillon en hou ze apart voor de afwerking. Doe vervolgens de aspergestengels in de kookpot en laat ze 20 à 25 min. doorkoken.
  2. Mix de soep heel fijn en leng eventueel aan met wat water. Voor een mooi gladde soep, kan u ze daarna zeven.
  3. Voeg de aspergepunten toe samen met de reepjes oesterzwam en laat even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer net voor het opdienen het fijngehakte bieslook en de maderawijn door de soep.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kCal
Koolhydraten 3.7 g
Vezels 1.3 g
Vetten 4.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER