Auberginekaviaar

Aperitiefhapje minder dan 60 min. 15 porties

Ingrediënten

  • aubergines 2
  • olijfolie
  • knoflook 1 teentjes
  • citroenen 0.25
  • tijm (gedroogd) 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (5 min. + 40 min. in de oven)
  1. Snij de ongeschilde aubergines doormidden en maak enkele inkepingen in de schil. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met 1 eetl. tijm. Laat gedurende 30 à 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 175 °C. Draai de aubergines regelmatig om.
  2. Verwijder de schil van de aubergines en doe het in stukken gesneden vruchtvlees in een kom. Voeg het teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en het sap van 1/4 citroen toe. Kruid met peper en zout.
  3. Mix tot een gladde mengeling.
Afwerking

Dien goed gekoeld op met stukjes geroosterd pittabrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 23 kCal
Koolhydraten 1 g
Vezels 0.3 g
Vetten 2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER