Auberginepizza met mozzarella en chorizo

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 hapjes

Ingrediënten

  • chorizo 12 schijfjes
  • trostomaten 4
  • aubergines 2
  • rucola 12 blaadjes
  • mozzarella van buffelmelk 250 g
  • tijm (gedroogd)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Bereiding in de keuken: (5 min. + 30 min. uitlekken)
  2. 1 Snij de aubergines in 12 schijven van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
  3. 2 Snij intussen de mozzarella in 12 stukjes en de tomaten in 12 schijfjes van 1 cm.
Bereiding (20 min.)
  1. Bereiding op de barbecue:
  2. 3 Doe de aubergines in een grillklem en rooster ze 3 min. aan 1 kant op een hete barbecue.
  3. 4 Leg de chorizoschijfjes in een grillklem en rooster ze 3 min. krokant op de barbecue.
  4. 5 Leg intussen 1 schijfje tomaat op de gegrilde kant van elke aubergineschijf. Strooi er wat tijm over en leg er een stukje mozzarella op. Gril de aubergines 4 à 5 min. op de hete barbecue.
Afwerking

Werk de auberginepizza’s af met een blaadje rucola en prik er een chorizoschijfje op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kCal
Koolhydraten 2.1 g
Proteins 6.6 g
Fat 6 g
Tip

Probeer dit gerecht ook eens met courgetteschijfjes in plaats van aubergine.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER