Auberginerolletjes met feta-gehaktvulling

Bijgerecht minder dan 60 min. 15 rolletjes

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 300 g
  • aubergines 1
  • knoflook 1 teentjes
  • rode pepertjes 1
  • feta (blok) 100 g
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding
  1. Bereiding in de keuken (10 min. + 30 min. trekken)
  2. 1 Snij de aubergine met een dunschiller in lange plakken van enkele mm dik en bestrooi met zout. Laat 30 min. trekken, spoel onder koud water en dep goed droog.
  3. 2 Snipper intussen het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Prak de feta en meng samen met het knoflook en het pepertje onder het gehakt.
  4. 3 Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Duw ze plat tot de breedte van een aubergineplak. Rol 1 aubergineplak rond elk gehaktballetje.
  5. Bereiding op de barbecue (± 15 min.)
  6. 4 Steek de rolletjes op brochettestokjes en bak ze ± 15 min. gaar op een matig warme barbecue (afhankelijk van de dikte van het gehakt).
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kCal
Koolhydraten 0.7 g
Vezels 4.8 g
Vetten 5.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER