Aubergines met rucola en blauwe kaas

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aubergines 2
  • oranje paprika's 2
  • kerstomaten 200 g
  • kastanjechampignons 250 g
  • rucola 1 bakjes
  • roquefort 100 g
  • mozzarella 125 g
  • notenmengeling 75 g
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de rucola grof.
  2. - Snij de aubergines in kleine blokjes en meng ze met knoflook, tijm, oregano, cayennepeper en 2 eetl. olijfolie.
  3. - Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. - Snij de kastanjechampignons in vier.
  5. - Snij de mozzarella en de blauwe kaas in kleine blokjes.
Bereiding (10 min.)
  1. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de aubergine- en paprikablokjes al roerend gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig af en toe een eetl. water toe.
  2. Voeg de champignons en de noten toe en laat al roerend nog 2 min. bakken.
  3. Voeg de kerstomaten toe en laat al roerend nog
  4. 2 min. bakken.
Afwerking

Bestrooi met mozzarella, roquefort en rucola. Dien op met stokbrood of risone (Griekse pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kCal
Koolhydraten 10.1 g
Vezels 20.6 g
Vetten 34.8 g
Tip

Ook koud is deze schotel zeer lekker als zomers slaatje. Voeg dan de kaas en rucola pas toe als de groenten afgekoeld zijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER