Balletjes met tomaten en kappertjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt varken + kalf (beenhouwerij) 500 g
  • paprikareepjes (diepvries) 1 koppen
  • champignons in schijfjes (diepvries) 1 koppen
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • kappertjes 1.5 eetl.
  • passata (gezeefde tomaten) 500 g
  • Provençaalse kruiden 1.5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rol het gehakt tot balletjes (ter grootte van een pingpongbal).
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur er de balletjes in, ± 2 min. aan elke zijde. Dek af en laat op een zachter vuur nog 3 min. gaar worden.
  2. Intussen verhit u in een kookpot 2 eetl. olijfolie en u laat er de fijngesnipperde sjalot en knoflook even in stoven.
  3. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om.
  4. Doe er de gezeefde tomaten bij, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat nog 5 min. zachtjes sudderen.
  5. Voeg daarna de champignonschijfjes en de kappertjes toe en laat nog 3 min. sudderen.
  6. Tot slot roert u de gebakken gehaktballetjes in de saus. Laat ze nog even mee opwarmen.
Afwerking

Dien op met pasta of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kCal
Koolhydraten 6.7 g
Vezels 27.5 g
Vetten 25.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER