Bami van zeewatergarnalen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries) 400 g
  • Chinamix (diepvries) 500 g
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • Chinese eiermie (noedels) 250 g
  • donkerbruine suiker 100 g
  • rijstolie 3 eetl.
  • ketjap manis 2 eetl.
  • oestersaus 1 eetl.
  • gember 2 cm
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper de uien en de teentjes -knoflook fijn.
  2. - Schil de gember en snij in kleine stukjes.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Meng de oestersaus met de bruine suiker, ketjap manis en 2 dl water in een pan. Breng aan de kook tot de saus lichtjes karameliseert. Zet opzij.
  2. 2 Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in een wok en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de eiermie toe en overgiet met 2 L water. Laat 4 min. gaar worden. Maak de eiermie los met een vork en giet af. Zet opzij en hou warm.
  3. 3 Verhit 2 eetl. oosterse bakolie in een kookpan en bak de zeewatergarnalen gaar in 1 min. Voeg de diepgevroren groentjes toe en laat nog 5 min. meebakken. Roer de saus uit stap 1 erdoor en laat alles even opwarmen.
  4. 4 Voeg de eiermie toe en laat opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kCal
Koolhydraten 82.8 g
Vezels 26.3 g
Vetten 10 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER