Basilicumpesto

Saus minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • citroenen 1
  • basilicum 3 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan 80 g
  • pijnboompitten 60 g
  • olijfolie 1.5 dl
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
  2. 2 Pluk de blaadjes van de basilicumplantjes en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
  3. 3 Mix de pijnboompitten, de parmezaanschilfers, het gepelde teentje knoflook, de basilicumblaadjes en de olijfolie in een hoge maatbeker tot een gladde saus.
  4. 4 Giet er het citroensap bij en kruid met zwarte peper
  5. en zout. Meng goed.
Afwerking

Lekker bij pasta, op pizza of als vulling van een varkenshaasje of kipfilet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kCal
Koolhydraten 2.4 g
Proteins 10.3 g
Fat 53.6 g
Tip

– Peterseliepesto: vervang het basilicum door peterselie
en de pijnboompitten door fijngehakte amandelnoten.
Laat het citroensap eventueel weg.
– Vervang de pijnboompitten door cashewnoten, walnootpitten of een notenmengeling. Mix de pesto zo fijn of zo grof als u zelf wil.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER