Biefstuk met kruidenroom

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • biefstukken (beenhouwerij) 4
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper (molen)
  • zout
  • Voor de kruidenroom:
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • mascarpone 4 eetl.
  • peterselie (vers) 2 eetl.
  • kervel (diepvries) 1 bolletjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de gedroogde tomaatjes in heel kleine stukjes.
  2. - Meng de stukjes tomaat met de peterselie, de kervel en de mascarpone. Kruid met peper en zout. Zet 1 u koel weg.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Strijk het vlees in met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril het vlees 2 min. aan beide kanten. Leg halfweg het vlees in de andere richting, zodat u een mooi ruitpatroon krijgt.
  2. 2 Laat verder bakken naar smaak (bleu, saignant of doorbakken). Kruid met peper van de molen en zout.
Afwerking

Schik een bolletje kruidenroom op de steak en serveer met frietjes en een gemengde salade of met natuuraardappelen en prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 325 kCal
Koolhydraten 3.7 g
Proteins 42.2 g
Fat 15.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER