Biefstuk met landelijke groentegratin

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • biefstukken (beenhouwerij) 4
  • gerookte spekblokjes 200 g
  • prinsessenbonen 300 g
  • schorseneren (diepvries) 300 g
  • tomatenblokjes (diepvries) 150 g
  • camemberts 200 g
  • aardappelen 6
  • uien 1
  • kalfsfond (bokaal) 2 dl
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 2 eetl.
  • kruidentuiltjes 1 koffiel.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Kook de diepgevroren schorseneren in lichtgezouten
  3. water. Voeg na 10 min. de prinsessenbonen toe en laat nog
  4. 10 min. verder koken. Giet af en spoel onder koud water.
  5. - Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm. Kook 5 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  6. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  7. - Snij de korst van de camembert en snij in sneetjes.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. 2 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekblokjes enkele
  3. Voeg de aardappelen, de schorseneren en de prinsessenbonentoe. Laat 5 min. verder stoven op
  4. een matig vuur. Kruid met peper en het kruidentuiltje en roer goed.
  5. 3 Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de
  6. diepgevroren tomatenblokjes over. Leg er de sneetjes camembert op en zet 10 min. in de voorverwarmde
  7. oven.
  8. 4 Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de biefstukken ± 1 min. goudbruin aan elke kant.
  9. Kruid met peper en zout en laat 5 à 10 min. verder bakken naar smaak en naargelang van de dikte van het vlees.
  10. 5 Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Verdeel het vlees en de gratin over de borden en lepel wat saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kCal
Koolhydraten 26.1 g
Vezels 64.4 g
Vetten 35 g
Tip

Peuter eet mee ( + 12 m)
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (30 min.)
1 Kook 50 g diepgevroren schorseneren 10 min. in ongezouten water. Voeg 50 g prinsessenbonen toe en laat nog 10 min. onafgedekt verder koken. Giet af en spoel onder koud water.
2 Snij ondertussen 1 geschilde aardappel in blokjes van 1,5 cm. Kook 10 min. gaar in ongezouten water. Giet af.
3 Snipper 1/8 ui en 1/4 teentje knofl ook fi jn. Smelt 1/2 koffiel. boter en stoof de ui en het knofl ook glazig. Stoof de aardappelblokjes, de schorseneren en de prinsessenbonen 5 min. mee. Kruid met peper en kruidentuiltje.
4 Schep de groenten en 30 g diepgevroren tomatenblokjes in een ovenschaal. Snij 30 g camembert zonder korst in plakjes en leg op de groenten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.
5 Smelt ondertussen 1/2 koffiel. boter in een braadpan en bak 30 g biefstuk (beenhouwerij) ± 1 min. aan elke kant. Kruid met peper. Snij in kleinere stukjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER