Biefstuk met pepersaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • biefstukken chateaubriand (beenhouwerij) 800 g
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 2 dl
  • groenepeperbolletjes 2 eetl.
  • vleesbouillon 1 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Smelt de boter in een braadpan. Schroei de biefstukken 1 à 2 min. dicht. Draai het vlees om zonder erin te prikken (anders gaat het sap verloren). Bak opnieuw 1 à 2 min. aan de andere kant. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
  2. Giet het braadvocht uit de pan en voeg de peperbolletjes toe. Overgiet met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Breng aan de kook.
  3. Voeg de lichte room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de biefstukken over de borden en lepel er de pepersaus rond. Serveer met gebakken krielaardappelen en een groen slaatje met tomaat en zelfgemaakte mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kCal
Koolhydraten 2.1 g
Vezels 47.1 g
Vetten 16.5 g
Tip

Biefstuk bakken naar smaak
Deze baktijden gelden voor een biefstuk van ± 2 cm dik:
- Saignant: 1 à 2 min. aan elke kant. Het vlees ziet nog rood en is heel sappig.
- A point: ± 3 min. aan elke kant. Het vlees moet nog roze zien vanbinnen.
- Goed doorbakken: 4 à 5 min. aan elke kant. Het vlees mag niet meer roze zien vanbinnen.

Variant: u kan dit recept ook maken met biefstuk chateaubriand Arden'beef.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER