Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardappelpuree met knolselder (diepvries) 600 g
  • boschampignons 400 g
  • verse spinazie 400 g
  • platte peterselie 0.33 plantjes
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 3 eetl.
  • lichte room 1 dl
  • melk 1 dl
  • bladerdeegpasteitjes 4
  • bloem 2 eetl.
  • witte wijn 1 dl
  • groentebouillon 0.5 blokjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. - Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
  4. - Scheur grote boschampignons in hapklare stukken.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
  3. 3 Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  4. 4 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur.
  5. 5 Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
  6. 6 Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
Afwerking

Verdeel de uitgelekte spinazie over de borden. Leg er telkens een bladerdeegpasteitje op en vul met de boschampignons. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kCal
Koolhydraten 26.5 g
Proteins 10.1 g
Fat 27.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER