Bloemkool op Napolitaanse wijze

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bloemkolen 1
  • olijfolie 1 eetl.
  • uien 1
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • suiker 1 koffiel.
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 20
  • kappertjes 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (± 20 min.)
  1. Kook 1 bloemkool (in roosjes verdeeld) ± 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mag wat krokant zijn). Giet af en zet opzij.
  2. Verhit in dezelfde kookpot 1 eetl. olijfolie en bak 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg 400 g tomatenstukjes toe samen met 1 koffiel. suiker en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Neem van het vuur en mix tot een gladde saus.
  3. Roer er een 20-tal ontpitte zwarte olijven (in stukjes) en 1 eetl. kappertjes onder. Kruid de saus bij met peper en zout. Giet over de bloemkool.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kCal
Koolhydraten 9.5 g
Vezels 4.9 g
Vetten 5.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER