Boomstammetje met andijviestoemp en groentemix

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boomstammetjes (beenhouwerij) 4
  • groentemix (diepvries) 400 g
  • andijvie 1
  • rode uien 1
  • aardappelen 600 g
  • boter 2 eetl.
  • melk 2 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de groentemix volledig ontdooien.
  3. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  4. - Snij de rode ui in fijne reepjes.
  5. - Snij de harde onderkant van de andijvie en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest in fijne reepjes.
  6. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter en schik er de boomstammetjes in. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui 2 min. Voeg de andijvie toe en laat nog 8 à 10 min. stoven.
  4. 4 Voeg de gekookte aardappelen toe en plet samen met de melk en 1 eetl. boter tot een puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. 5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok of pan met antiaanbaklaag en roerbak de groentemix 6 min. beetgaar. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kCal
Koolhydraten 42.4 g
Proteins 36.8 g
Fat 36.2 g
Tip

U kan de boomstammetjes ook bakken in 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak ze eerst aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur en bak daarna nog 10 min. op een zacht vuur.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER