Boterham met notenomelet

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rucola 30 g
  • bieslook 10 sprietjes
  • peterselie (vers) 4 takjes
  • eieren 6
  • plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine) 1 dl
  • boter 4 koffiel.
  • bruine broden 8 sneetjes
  • hazelnoten 25 g
  • amandelschilfers 25 g
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 25 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Hak de pistache- en hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).
  3. - Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Klop de eieren los met een vork en meng er het plantaardige alternatief voor room onder.
  2. 2 Roer er de fijngehakte noten, de amandelschilfers, de peterselie en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Smelt 1 koffiel. boter in een grote braadpan en bak 1/4 van het eiermengsel ± 2 min. op een zacht vuur. Herhaal 3 keer.
Afwerking

Leg elke omelet op een groot bord. Verdeel er de rucola over en vouw elke omelet in 2. Leg tussen 2 sneetjes bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kCal
Koolhydraten 29.4 g
Proteins 20 g
Fat 28.3 g
Tip

Bak de omelet de avond ervoor en beleg de boterhammen pas ’s morgens, net voor u ze in uw lunchbox steekt.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER