Bouillabaise met klassieke rouilletoastjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mosselen (versmarkt) 1 kg
  • tonijnsteaks (diepvries) 3
  • tomatenblokjes (diepvries) 800 g
  • gesneden preiwit (diepvries) 300 g
  • fijngesneden uien (diepvries) 6 eetl.
  • fijngesneden knoflook (diepvries) 1 koffiel.
  • venkelknollen 1
  • witte selders 2 stengels
  • peterselie (vers) 0.5 bosjes
  • voorgebakken ciabatta's 1
  • tomatenpuree 70 g
  • droge witte wijn 0.5 dl
  • visbouillon 1.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • capsules saffraan 0.5
  • paprikapoeder 1 kg
  • peper en zout
  • Voor de 'rouille' :
  • fijngesneden knoflook (diepvries) 1 eetl.
  • rode pepertjes 1
  • aardappelen 1
  • eidooiers 1
  • olijfolie 1 dl
  • capsules saffraan 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 20 min.)
  2. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. - Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in hapklare stukken.
  4. - Schil de aardappel en snij in stukjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
  5. - Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm.
  6. - Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.
  7. - Snipper de peterselie fijn.
  8. - Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
  9. - Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn.
  10. - Besprenkel de ciabatta met water en bak af in de voorverwarmde oven.
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak 3 eetl. ui en 1 koffiel. knoflook glazig. Voeg de venkel, de prei en de selder toe. Laat 2 à 3 min stoven.
  2. 2 Overgiet met 2 dl witte wijn en de visbouillon. Meng er de tomatenblokjes en de tomatenpuree onder. Kruid met 1/2 capsule saffraanpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. 3 Doe ondertussen de rest van de ui samen met de peterselie en 1/2 dl witte wijn in een andere kookpot. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 à 7 min. garen. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot.
  4. 4 Haal de mosselen uit de pot en haal ze uit hun schelp (hou 8 mosselen mét schelp apart voor de afwerking).
  5. 5 Voeg de stukken tonijn toe aan de groenten en laat 5 à 7 min. garen. Voeg ten slotte de mosselen toe en kruid met peper en zout.
  6. 6 Maak de rouille: doe de gekookte aardappel samen met 1 capsule saffraanpoeder, de eidooier, het rode pepertje, 1 eetl. knofl ook en 1 dl olijfolie in een maatbeker. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
Afwerking

Schep de vissoep uit in diepe borden en garneer elk bord met 2 mosselen. Snij de ciabatta in reepjes en strijk in met de rouille. Schik op de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kCal
Koolhydraten 48.4 g
Vezels 47.9 g
Vetten 10.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER