Bouillabaisse à la Marseillaise

Vis minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • staartvisfilets (diepvries) 500 g
  • Atlantische zalmsteaks (diepvries) 250 g
  • hondstongrolletjes (diepvries) 250 g
  • kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries) 250 g
  • tomaten 3
  • venkelknollen 1
  • uien 2
  • olijfolie 1 eetl.
  • visbouillon 2 L
  • knoflook 2 teentjes
  • peterselie (vers) 0.5 plantjes
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de staartvis, zalm, tongrolletjes en scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij de zalm en staartvis in stukjes.
  2. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in partjes.
  3. - Snij de venkel in kleine stukjes. Hou wat groen apart voor het garnituur.
  4. - Snipper de knoflook, ui en peterselie fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de venkel toe en kruid met tijm, laurier en peterselie. Laat 2 min. stoven.
  2. Voeg de tomatenpartjes toe, leg er de zalmsteaks en staartvisfilets op, overgiet met de visbouillon, dek af en laat 8 à 10 min. sudderen.
  3. Voeg de tongrolletjes en de scampi's toe. Laat nog 5 min. afgedekt pruttelen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Versier met het venkelgroen en dien onmiddellijk op met een stukje stokbrood met rouille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kCal
Koolhydraten 5.2 g
Vezels 53.9 g
Vetten 17.7 g
Tip

Rouille
Plet een gekookte aardappel fijn met 2 geperste teentjes knoflook, 1/2 koffiel. paprikapoeder en een capsule saffraan. Meng met een eidooier tot een gladde pasta. Roer er beetje bij beetje 2 dl olijfolie door en kruid met peper, zout en cayennepeper.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER