Breughelsoep met spliterwten

Vlees minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse worsten varken+kalf (beenhouwerij) 4
  • Chinese kolen 0.5
  • boter 4 eetl.
  • groene spliterwten 250 g
  • broden 2 sneetjes
  • groentebouillon 2 blokjes
  • mosterd 2 eetl.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. (12 u. de dag voordien + 10 min.)
  2. - Laat de spliterwten ongeveer 12 u. weken in koud water.
  3. - Snij de halve Chinese kool in repen.
  4. - Snij de 2 sneetjes brood in 2 en besmeer ze dun met de mosterd.
Bereiding (± 1 u.)
  1. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Roerbak de fijngesneden Chinese kool 1 à 2 min.
  2. Voeg 1,25 L water, de verkruimelde blokjes groentebouillon en de uitgelekte spliterwten toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen.
  3. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de worsten 10 à 15 min. Snij in stukjes.
  4. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.
Afwerking

Leg in elk soepkommetje een stukje brood met mosterd en giet er de hete soep op. Werk af met enkele stukjes worst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 747 kCal
Koolhydraten 48.3 g
Vezels 46.9 g
Vetten 41.3 g
Tip

In een stoompan is deze soep ultrasnel klaar. Reken ± 20 min. kooktijd in plaats van 1 u.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER