Broccolisoep met paprikacroutons en zonnebloempitjes

Soep minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • broccoli's 1
  • preien 1
  • blauwgeaderde kaas 50 g
  • lichte room 1 dl
  • ciabattacroutons met pesto 40 g
  • zonnebloempitten 2 eetl.
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 3 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 0.33 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de prei fijn (ook het groen).
  3. - Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukken.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesneden prei 2 à 3 min. (laat niet kleuren).
  2. 2 Voeg de broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min koken.
  3. 3 Voeg de room en de blauwgeaderde kaas toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zonnebloempitten en de croutons ± 2 min. goudbruin. Bestrooi met het paprikapoeder.
Afwerking

Verdeel de soep over de borden en werk af met de zonnebloempitten en de croutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 290 kCal
Koolhydraten 13.9 g
Vezels 9.2 g
Vetten 21.8 g
Tip

Voeg extra kippenbouillon toe als de soep te dik is.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER