Brochette met gestoofde courgette en zuiderse puree

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mixed brochettes (beenhouwerij) 4
  • courgettes 2
  • basilicum 10 blaadjes
  • oregano (vers) 2 takjes
  • aardappelen 1 kg
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) 10
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 10
  • olijfolie 5 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  3. - Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  4. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.
  5. - Rits de blaadjes van de takjes oregano. Hak samen met de basilicumblaadjes grof.
  6. - Snij de olijven in fijne schijfjes.
Bereiding (40 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. 2 Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak ± 10 min. Roer er de oregano en het basilicum onder en kruid met peper en zout.
  3. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mixed brochettes ± 7 min. aan elke kant goudbruin.
  4. 4 Pureer de aardappelen en roer er de olijven, de halfgedroogde kerstomaten en 2 à 3 eetl. olie uit de verpakking onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kCal
Koolhydraten 44.8 g
Proteins 26.9 g
Fat 30.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER