Broodje quorn

Lunch minder dan 60 min. 6 broodjes

Ingrediënten

  • voorgebakken miniciabatta's 6
  • fijngehakte quorn 200 g
  • paprika's 1
  • uien 1
  • couscous (tarwegriesmeel) 100 g
  • rozijnen 2 eetl.
  • gezouten pindanoten 2 eetl.
  • muntthee 1 zakjes
  • olijfolie 1 eetl.
  • cajunkruiden
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Dompel het zakje thee en de rozijnen in 1 dl heet water en laat 30 min. rusten.
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Snipper de ui fijn.
  4. - Giet 5 dl heet water over het tarwegriesmeel en laat 1 min. zwellen.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 min. stoven.
  2. 2 Roer er de quorn, de uitgelekte rozijnen en de pindanootjes onder. Kruid met cajunkruiden.
  3. 3 Maak het tarwegriesmeel los met een vork en meng onder de quornbereiding.
  4. 4 Snij de broodjes open en vul op. Doe het dekseltje er weer op en zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 326 kCal
Koolhydraten 50.5 g
Vezels 13.9 g
Vetten 6.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER