Broodje spiegelei met zalm en garnaal

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte Atlantische zalmreepjes 60 g
  • noordzeegarnalen (versmarkt) 60 g
  • eieren 4
  • keizersbroodjes (diepvries) 4
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Snij een dekseltje van de pistolets en verwijder het broodkruim binnenin. Schik de onderste pistolethelften
  3. en de deksels op een bakplaat.
  4. 3 Verdeel de zalmreepjes en de garnalen over de pistolets.
  5. 4 Breek er telkens 1 ei over en zorg ervoor dat de eidooier heel blijft. Kruid met peper en zout.
  6. 5 Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Als de pistolets te bruin kleuren, dek ze dan af met aluminiumfolie. Zo kan het ei verder garen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kCal
Koolhydraten 24.9 g
Proteins 16.9 g
Fat 7.7 g
Tip

Gebruik het dekseltje om in het ei te dopen.

Varianten:
- Vervang de zalm en de garnalen door blokjes ham of spek.
- Combineer de zalm met stukjes gekookte groene asperge.
- Vul de pistolethelften met een mengeling van licht gestoofde champignons en knoflook.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER