Broodpudding met gedroogd fruit

Brood en sandwiches meer dan 60 min. 12 porties

Ingrediënten

  • eieren 4
  • boter 1 koffiel.
  • melk 1 L
  • oud brood 1 kg
  • gedroogd fruit 200 g
  • donkerbruine suiker 6 eetl.
  • bloemsuiker 5 eetl.
  • rum 1 dl
  • koffie 3 dl
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. 10 min. + 3 à 4 uur trekken
  2. - Snij dikke stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.
  3. - Doe de rum in een kom en leg er het gedroogde fruit in. Laat 3 à 4 uur trekken.
  4. - Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
  5. - Breek het brood in kleinere stukken, doe in een mengkom en giet er de hete koffie en de warme melk over. Laat 1 u. trekken.
Bereiding (10 min. + 1 u. 15 min. in de oven + afkoelen)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Kneed de broodresten tot al het vocht is opgenomen en meng er de bruine suiker onder.
  3. 3 Klop de eieren los met een vork en meng samen met het kaneel en het gedroogde fruit onder brooddeeg.
  4. 4 Beboter een cakevorm en verdeel er het deeg over. Zet ± 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. De broodpudding is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
  5. 5 Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. bestrooi met de bloemsuiker.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kCal
Koolhydraten 64.2 g
Vezels 10.1 g
Vetten 4.9 g
Tip

In plaats van gewoon brood kan u ook suikerbrood, boterkoeken, rozijnenbrood, sandwiches … in de broodpudding verwerken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER