Bruschetta met mango-avocadosalsa en geitenkaas

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 hapjes

Ingrediënten

  • tuinkers 1 bakjes
  • avocado's 1
  • mango's 1
  • limoenen 0.5
  • rode pepertjes 1
  • rode uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • verse geitenkaas 125 g
  • voorgebakken ciabatta's 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de uiteinden van het ciabattabrood. Snij de ciabatta daarna in 12 gelijke sneetjes.
  3. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  4. - Snipper de rode ui fijn. Snij het teentje knoflook in de lengte in 2.
  5. - Schil de mango en snij in blokjes.
  6. - Pers de halve limoen.
  7. - Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.
  8. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Besprenkel de sneetjes ciabatta met de olijfolie en bak 6 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Meng intussen de mango met de rode ui, de avocado en het rode pepertje. Kruid met zwarte peper.
  3. 3 Bestrijk de sneetjes ciabatta met de halve teentjes knoflook en besmeer met de geitenkaas.
  4. 4 Verdeel er de mango-avocadomengeling over en werk af met een plukje tuinkers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 153 kCal
Koolhydraten 14.8 g
Proteins 3.8 g
Fat 6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER