Bulgur-spinaziesalade met geitenkaas

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • babyspinazie (versmarkt) 200 g
  • avocado's 1
  • harde geitenkaas (blok) 100 g
  • bulgur 200 g
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • gegrilde paprika's (bokaal) 1
  • walnotenolie 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Spoel de gegrilde paprika onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in gelijke blokjes.
  3. - Snij de geitenkaas in blokjes.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
  2. 2 Snij ondertussen de avocado in gelijke blokjes.
  3. 3 Meng de olijfolie met de walnotenolie en de appel- of
  4. sherryazijn. Kruid met peper en zout.
  5. 4 Meng de babyspinazie, de blokjes avocado en gegrilde paprika, en de pompoenpitten onder de bulgur.
  6. 5 Roer er de vinaigrette onder en bestrooi met de blokjes geitenkaas.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kCal
Koolhydraten 36.1 g
Vezels 14.1 g
Vetten 30.6 g
Tip

Lekker bij gegrild lamsvlees en gegrilde kip of kalkoen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER